سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حسادت دوست، ناشی از نادرستی دوستی است . [امام علی علیه السلام]

امام علی و نهج البلاغه

چه بسا که یکبار خوردن

کم من اءکله منعت اءکلات . ح /171

ترجمه :بسا که یک خوردن چیزى ، تو را از خوردن بسیارى از خوردنیهاى دیگر، محروم مى کند.

شرح :گاهى کسى را مى بینیم که سر سفره ، به غذائى میرسد که با وضع مزاجى آن روز او سازگار نیست و نباید از آن بخورد. اما او نمیتواند از هوس ‍ خوردن جلوگیرى کند، و از آن غذائى ناسازگار میخورد، و چند ساعت بعد، به بستر بیمارى مى افتد. یا گاهى ، کسى دیگرى را مى بینیم ، که ناراحتى مزاجى ندارد، ولى در خوردن غذا، چنان افراط و زیاده روى میکند که بیمار مى شود.
در هر حال ، اینگونه افراد، بخاطر آن که نتوانسته اند شکم خود را نگاه دارند چنان بیمار و نزار میشود، که تا مدتها از خوردن بسیارى از غذاها و میوه ها و خوراکى ها محروم میشوند. و به دستور پزشک با چند روز، جز غذائى ساده ، نمیتوانند به چیز دیگرى لب بزنند.
در حالیکه اگر آن یکى ناپرهیزى نمیکرد، و این یکى به افراط و زیاده روى نمى پرداخت هر دو، در روزهاى بعد نیز میتوانستند از هر نوع خوراکى استفاده کنند، و ناچار از تحمل چند روز پرهیز و محرومیت نمى شدند.
این سخن امام علیه السلام ، به ما مى آورد که : در هر کارى ، باید به عاقبت آن هم بیندیشیم و صلاح خود را تشخیص دهیم . یعنى اگر دیدیم ، در کارى ، با یکبار استفاده کردن ، چندین استفاده بعدى را از دست میدهیم ، باید از انجام آن کار خوددارى کنیم .




حسین حسینی ::: شنبه 86/11/20::: ساعت 7:0 صبح

از طریق این لینک با من دوست شوید.

 

Http://www.ParsiBlog.com/Signup.aspx?uid=7086365

 




حسین حسینی ::: پنج شنبه 86/11/18::: ساعت 8:34 صبح

جایگاه نهج البلاغه

نهج البلاغه بی تردید پس از قرآن کریم  گرانقدرترین و ارزشمندترین میراث فرهنگی اسلام است . نهج البلاغه شفای دردهای روحی بشر و راز هدایت اجتماعی و سیاسی است .این کتاب ، منشور انسان سازی ودریچه ای به نور و راهی از ملک تا ملکوت است .

نهج البلاغه مکتوب مبارزه با بیدادگری و زراندوزی و بت پروری است ؛ و راه برپایی حدود الهی و افق ارزشهای آرمانی است .

نهج البلاغه صحیفه ی ساحتن فرد و جامعه و آموزگار کفرستیزی و فقرستیزی است ؛و نه تنها راه روشن بلاغت (نهج البلاغه) که راه روشن هدایت است .

نهج البلاغه پرکننده ی خلأهای عمیق فکری ، اجتماعی و سیاسی ، و پاسخگوی مسائل و مشکلات گوناگون مسلمانان و جوامع بشری در همه ی زمان ها و در تمام مکان هاست .

نهج البلاغه دریای معرفت بی انتها و نور هدایت بدون خاموشی است ؛ و دستورالعملی برای سیادت این جهانی و سعادت ان جهانی است . امام خمینی در توصیف جایگاه این کتاب شریف فرموده است :
 
« کتاب نهج البلاغه که نازله ی روح امیرمومنان علی(علیه السلام) است ، برای تعلیم و تربیت ما خفتگان در بستر منیت ودر حجاب خود و خودخواهی ، خود معجونی است برای شفا و مرهمی است برای دردهای فردی و اجتماعی و مجموعه ای است دارای ابعادی به اندازه ی ابعاد بک انسان و یک جامعه ی انسانی از زمان صدور ان تا هرچه تاریخ به پیش رود و هرچه جامعه ها به وجود آید و ملت ها متحقق شوند و هرقدر متفکران و فیلسوفان و محققان بیایند و در آن غور کنند و غرق شوند . »

نهج البلاغه که نمایانگر گوشه ای از اندیشه ی بلند و آسمانی حضرت علی(علیه السلام) است ، از یکهزار سال پیش ، به صورت کتابی جاودانه ، دنیا را با تحسین و حیرت روبرو کرده است .

نهج البلاغه مجموعه ای از گفتارها ، پند و اندرزها ، نامه ها و نوشته ها و سخنان کوتاه و پرمغز آن حضرت است که توسط دانشمند برجسته  ی اسلامی ، « سیدرضی » و در پایان قرن چهارم و آغاز قرن پنجم هجری، گردآوری شده است .

 




حسین حسینی ::: پنج شنبه 86/11/18::: ساعت 8:12 صبح

‏‍«به نام خدایی که علی را به جهانیان عطا نمود.»

ضمن عرض سلام

می خواستم در این پست اول عرض کنم که این وبلاگ رو برای این ساختم که مطالبی هرچند اندک را از نهج البلاغه به شما عزیزان عرضه کنم.
سعی میکنم که وبلاگ را حتما هفته ای یکبار به روز کنم ان شاءالله .
امیدوارم که مورد پسند شما عزیزان واقع شود.




حسین حسینی ::: چهارشنبه 86/11/17::: ساعت 11:59 عصر

<      1   2      
 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 0


بازدید دیروز: 0


کل بازدید :18674
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
 
>>آرشیو شده ها<<
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<